preskoči na sadržaj
e-Dnevnik

Osnovna škola Milka Cepelića Vuka od školske godine 2017./2018. uvodi sustav e-Dnevnik koji je zamjena za nekadašnje "papirnate" imenike i dnevnike.

Novi sustav omogućava svim korisnicima - učiteljima, učenicima i roditeljima - jednostavniji način rada i lakšu dostupnost svih informacija o ocjenama, bilješkama, pisanim provjerama, izostancima, vladanju učenika i ostalim informacijama važnim za obrazovanje. Iako je uvođenjem e-Dnevnika komunikacija roditelja i učitelja olakšana, a informacije lakše dostupne, to ne znači da roditelji i dalje nemaju dužnost osobno redovito dolaziti u školu na informacije. 

 

 

e-Dnevnik za učenike je mrežna aplikacija koja omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav. Osim računalne verzije, aplikacija je prilagođena i za mobilne uređaje kako bi učenicima omogućila lakšu dostupnost i preglednost bilo kada i na bilo kojem mjestu. Učenici se prijavljuju sa svojim elektroničkim identitetom (npr. ivo.ivic@skole.hr) u sustavu AAI@EduHr na adresi https://ocjene.skole.hr. Elektronički identitet učenici dobivaju u školi od administratora imenika (učiteljica informatike). Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 

e-Dnevnik za roditelje je mrežna aplikacija koja roditeljima omogućava uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke, planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u e-Dnevnik. Podaci su prikazani s vremenskim odmakom od 48 sati iz pedagoških razloga. Pristup aplikaciji omogućen je roditeljima učenika čije škole koriste e-Dnevnik. Roditelji e-Dnevniku za roditelje mogu pristupiti na mrežnoj stranici https://ocjene.skole.hr.

Pristup je dozvoljen korisnicima s elektroničkim identitetom u sustavu NIAS (e-Građani). Korisnički identitet može zatražiti svaki građanin u poslovnicama FINA-e. Roditelji koji su prijavljeni u sustav e-Građani i žele koristiti ovu uslugu moraju razredniku dostaviti svoj OIB (uvid u podatke djeteta moguć je pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao dodatne podatke o roditeljima). Više informacija o projektu e-Građani i korištenju osobnog elektroničkog identiteta potražite ovdje. Upute za korištenje sustava za roditelje nalaze se ovdje.

 

 

Od početka školske godine 2021./2022. e-Dnevnik za roditelje i učenike postoji i u obliku mobilne aplikacije. To znači brži i jednostavniji pristup podacima u e-Dnevniku te dvije nove mogućnosti – korisnici će moći izvesti raspored pisanih provjera znanja iz aplikacije u kalendar na svom mobilnom uređaju te primati obavijesti o novostima, poput upisanih izostanaka ili novih ocjena. Kao i u mrežnoj aplikaciji, obavijesti o novim ocjenama će roditeljima, iz pedagoških razloga, stizati s odmakom od 48 sati. Učenici se u mobilnu aplikaciju prijavljuju koristeći svoj elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr dok se roditelji prijavljuju putem sustava e-Građani koristeći jednu od prihvaćenih vjerodajnica, pod uvjetom da je razrednik u e-Dnevniku ispravno evidentirao podatke o roditelju.

Aplikaciju možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Google Play Store
App Store

 


TražilicaKalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


JelovnikUpisi u srednju školu


Kamo nakon osnovne

Časopisi


Savjetodavne linije

preskoči na navigaciju